top of page

Over de Groene Vallei

De Groene Vallei feesten zijn ontstaan uit een inspirerende burgerbeweging die begon in de jaren '90. Toen werden er plannen gemaakt om woontorens te bouwen in het gebied dat nu bekend staat als het Groene Vallei Park. Een groep bewoners kwam echter in opstand tegen deze plannen en pleitte in plaats daarvan voor een openbaar park.
 

Na stevig protest en lobbyen slaagde de groep erin om hun doel te bereiken en werd het Groene Vallei Park officieel geopend. Om deze overwinning te vieren, organiseerden enkele bewoners een bescheiden feestje in het park met een paar man en een bak bier.
 

Maar wat begon als een klein feestje, groeide uit tot een jaarlijkse traditie die nu bekend staat als de Groene Vallei feesten. Dit volksfeest verbindt vandaag de dag de buurten Ekkergem en de Brugse Poort met elkaar en trekt honderden bezoekers.
 

De Groene Vallei feesten zijn een viering van het park en de verbinding tussen de gemeenschappen. Het is een dag vol activiteiten zoals muziek, dans, rommelmarkt, workshops en lekker eten en drinken. Dit alles in een ontspannen sfeer waar iedereen welkom is.
 

Het is indrukwekkend om te zien hoe een kleine groep mensen met een visie een beweging kon creëren die uiteindelijk leidde tot de oprichting van een park en een jaarlijks volksfeest. De Groene Vallei feesten zijn het levende bewijs dat wanneer mensen samenwerken en opkomen voor wat ze geloven, ze echt een verschil kunnen maken in hun gemeenschap.

283441449_543333770577658_1431212186264823347_n.jpg
bottom of page